Je zit nog een dag in de week op school en de overige ben je al vol aan het werk. Dan komt de corona crisis … Linda (niet haar echte naam) is pas 23 en heeft samen met collega’s de zorg over zo’n dertig  in de ouderenzorg.  

Knuffels

Linda vertelt: “Bewoners zijn soms boos doordat ze andere aandacht krijgen dan ze gewend waren. Ze willen een knuffel en ik mag ze dat niet geven. Als een zieke bewoner wordt opgenomen, en het gaat mis, dan kunnen we geen afscheid nemen. Dat is echt heel moeilijk.” De werkdruk is hoog, collega’s zijn moe, mensen raken geïrriteerd … “Ik kan soms niet meer logisch nadenken.” 

We bespreken manieren om op andere manieren aandacht te organiseren. Om anders afscheid te nemen. Linda gaat na ons gesprek met collega’s knuffelkaarten maken voor de bewoners met een lieve tekst erop. Ook hebben we het over ontspanning en ademhalingsoefeningen, ze krijgt een positieve gedachte van ons mee: Ik doe mijn werk met liefde en betrokkenheid en dat is goed genoeg. Daarnaast zet ze haar werk telefoon en werk  gerelateerde whats app groep zo veel mogelijk uit als ze vrij is. 

Het was best een drempel om te bellen, maar ze is blij dat ze het heeft gedaan. Voor volgende week plannen we een afspraak in om te kijken hoe het gaat. 

Categorieën: Ervaringen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *